Naar aanleiding van Witte Donderdag (Het Laatste Avondmaal) bekeken we de geschiedenis van het brood. Hoe was dat vroeger eigenlijk?
Nadien zagen we dat er over de hele wereld verschillende soorten broden bestaan. Wat kan je dan beter doen, dan ze eens te proeven....
Onze buurlanden Frankrijk (stokbrood) en Duitsland (Pompernikkel) hebben hun eigen brood, maar ook andere Europese landen als Zweden (Knäckebröd) en Italië (Ciabatta) vielen bij ons in de smaak. Het Turks brood uit Turkije hadden we allemaal al wel eens gegeten. Verder weg maken ze hun brood in de vorm van pannenkoeken. We aten tortilla (Mexico) en bekeken Chapati (India).
Mmmm! Smakelijk!
zaterdag 4 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.